Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Nog zeker donker tot eind september

In Maldegem valt er voor eind september geen beslissing over de regeling van de openbare verlichting tussen 23 uur en 6 uur. Oppositielid Jason Van Landschoot deed een oproep om ook in Maldegem in die tijdszone het doven van de lichten op te heffen.

Net als veel andere steden en gemeenten besliste ook Maldegem vorig jaar om budgettaire redenen om, behalve in het centrum van de leefkernen en op enkele andere plaatsen, de openbare verlichting te doven tussen 23 uur en 6 uur. Na een jaar zou de gemeente de situatie evalueren en beslissen of het doven van de openbare verlichting behouden blijft.

Tijdens de gemeenteraadszitting van 31 augustus verwees oppositielid Jason Van Landschoot naar verschillende steden en gemeenten in Vlaanderen die de maatregel in verband met het tijdelijk doven van de openbare verlichting hebben opgeheven. Van het schepencollege wou het oppositielid weten hoever Maldegem staat met zijn evaluatie.

“Toen wij de beslissing hebben genomen, hebben wij zoals u in uw vraagstelling vermeld aangegeven dat wij in september 2023 de situatie zouden evalueren. Wij houden ons aan onze belofte. In de loop van september komt er een evaluatie en zullen wij een beslissing nemen”, reageerde burgemeester Koenraad De Ceuninck.