Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Gemeente zoekt vrijwilligers voor organisatie van noodopvang

Vorige week besliste het nationaal coronaoverlegcomité dat de kleuters en leerlingen uit het lager onderwijs een week (‘afkoelingsweek’) vroeger dan voorzien met kerstvakantie moeten gaan.

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) deed over die week vóór de normale kerstvakantie een ongelukkige uitspraak, die hem niet in dank werd afgenomen door iedereen die bij het onderwijs betrokken is. Die extra kerstvakantie past namelijk niet bij iedereen in de kalender: de scholen moeten hun leerprogramma aanpassen en ouders die werken moeten voor die extra week vakantie een oppas regelen voor hu kinderen.

De gemeente Maldegem en de scholen hebben de handen in elkaar geslagen en zullen tijdens die afkoelingsweek (van 20 tot 24 december) een noopopvang organiseren. Zij zijn er echter van overtuigd dat zij er met de mensen die zij momenteel ter beschikking hebben niet zullen komen om deze noodopvang tot een goed einde te brengen.

Daarom doen zij beroep op vrijwilligers (jongeren vanaf 16 jaar en volwassenen) om mee deze noodopvang te organiseren. De vrijwilligers zullen steeds samenwerken met mensen die ervaring hebben met de opvang van kinderen. De opvang zal ook in een speelse en veilige omgeving gebeuren. Wie meewerkt aan de noodopvang krijgt daarvoor een vrijwilligersvergoeding.

Belangstellenden kunnen zich melden bij www.maldegem.be/begeleiders-afkoelingsweek. Gelieve bij de aanmelding ook te vermelden op welke dagen (voormiddag, namiddag of allebei) u wilt meewerken.

Reacties gesloten