Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Nieuwe gracht bewees zijn nut

Ondanks de vele regen is de Molenstraat tot op heden gespaard gebleven van wateroverlast. In de nacht van vrijdag op zaterdag stond de nieuwe gracht, na een opnieuw lange regenperiode, tot aan de rand vol. Problemen met wateroverlast waren er het afgelopen weekend vooral in Kleit.

Vorig jaar werd in de Molenstraat een stuk gracht dat verbinding geeft met de beek uitgediept. De bewoners deden aanvankelijk nogal meewarig over hun nieuw stukje gracht die ze niet gevraagd hadden. Na de regenval van de afgelopen weken zijn ze tevreden dat de uitgediepte gracht er ligt. Alle oppervlaktewater kon tijdig worden afgevoerd.

Kleit
Door de vele regen die er de afgelopen weken is gevallen is de grond verzadigd. De regen die nu valt blijft vooral op de weiden en de percelen landbouwgrond staan. De regen die tussen vrijdagnamiddag en zaterdagmorgen in onze gemeente is gevallen heeft volgens burgemeester Van Hulle en Michel Dauwe, hoofd van de Brandweerpost Maldegem, vooral in Kleit voor problemen gezorgd.

In het centrum van Maldegem bleef men van wateroverlast gespaard maar in Kleit zaten de beide wachtbekkens overvol, wat tot wateroverlast leidde in Baaikensede en omgeving. Ook in een deel van de Lindestraat liep het water over het wegdek. In de Lieve Vrouwdreef en omgeving liepen enkele tuinen van inwoners onder water, maar nergens werd water in de woningen gemeld.

De leden van de brandweerpost Maldegem en mensen van de technische dienst waren van vrijdag 17 uur tot zaterdagnamiddag in de weer om op te treden waar er zich problemen voordeden. In totaal moesten zij een tiental straten tijdelijk afsluiten.

Ondertussen is het water in de spaarbekken 80 cm gedaald zodat er opnieuw een kleine buffer is, mocht het opnieuw beginnen regenen.

Reacties gesloten