Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Groot voetbalscherm verhuisde naar nieuwe jeugdsite

Maldegem is een van de weinige gemeenten die de wedstrijden van de Rode Duivels op het Europees Kampioenschap rechtstreeks op een groot scherm uitzendt. Door de coronamaatregelen mogen er slechts 400 mensen een uitzending op dat groot scherm bijwonen.

In tegenstelling tot de wedstrijden voor de wereldbeker worden de wedstrijden voor het EK niet op een scherm op de markt, maar op de nieuwe jeugdsite uitgezonden. Wie een van de wedstrijden op het groot scherm wil volgen moet zich vooraf registreren bij de gemeente.

Bij momenten leek het op de site meer op een familiebarbecue dan op een voetbalavond.

Weinig sfeer
Voor de wedstrijd tussen de Rode Duivels en Rusland kwamen vorige week zaterdag 325 mensen naar de jeugdsite. Door de coronacrisis moesten de aanwezigen zittend de wedstrijden volgen. De groepjes mochten niet groter dan 4 personen zijn.

Op de organisatie van de avond viel niets aan te merken, maar behalve tijdens de periodes dat de Rode Duivels hun 3 doelpunten scoorden was er weinig ambiance. Dat kwam enerzijds omdat de coronamaatregelen moesten gevolgd worden en anderzijds omdat de Rode Duivels in de 2de helft met de rem op speelden en de Russen niets te bieden hadden. Hopelijk valt er voor de supporters tijdens de volgende wedstrijd meer te beleven.

Reacties gesloten