Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Jeugdbewegingen blijven liever op oude stek

In 2020 had het schepencollege grootse plannen met zijn pas aangekochte eigendom in de Katsweg. Die plannen zijn nu grondig bijgestuurd.

Na een vergadering met de jeugdbewegingen is het voor het schepencollege duidelijk geworden dat de jeugdbewegingen geen zin hebben om te verhuizen naar een nieuwe jeugdsite op het terrein in de Katsweg. Van de plannen voor de nieuwe jeugdsite blijft nog enkel de nieuwe evenementenhal over.

Zonder dat er overleg was geweest binnen de gemeenteraad of afgesproken was met de jeugdraad en de jeugdbewegingen had het Maldegemse schepencollege in 2020 met de GO! scholengroep Meetjesland onderhandeld over de aankoop van een perceel grond in de Katsweg. 

Toen het schepencollege het aangekochte perceel voorstelde gaf het ook al inzicht in zijn plannen met het terrein: het zou een nieuwe jeugdsite worden, waar alle Maldegemse jeugdbewegingen een nieuw onderkomen kregen. Er zouden ook een nieuw jeugdhuis en een speelweide komen. Ook een evenementenhal waar meer dan 1200 mensen in kunnen en die in verschillende compartimenten kan ingedeeld worden behoorde tot de plannen.

Overleg
Het gesprek dat voor de aankoop plaats had moeten gehad hebben is er later toch nog gekomen. Tijdens het overleg tussen de jeugdbewegingen en de burgemeester werd duidelijk dat die jeugdbewegingen het niet zagen zitten om samen op één locatie te zitten.

Voor burgemeester Van Hulle was dat voldoende om de plannen voor de nieuwe jeugdsite af te blazen. De plannen voor de nieuwe evenementenhal op de site en het nieuwe cultureel centrum met ondergrondse parking in het centrum blijven wel bestaan. De burgemeester hoopt dat de eerste steen voor de evenementenhal nog dit jaar kan gelegd worden.

Reacties gesloten