Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Laatste wedstrijd besliste over titel in zaalvoetbalkampioenschap

Met de wedstrijd tussen ’t Kloefken en Boca Seniors (oud-spelers van KSK Maldegem en FC Kleit) viel het doek over het zaalvoetbalkampioenschap in sporthal De Berken.

De competitie wordt met 10 ploegen bij de heren en 5 ploegen bij de dames georganiseerd onder de vleugels van de West-Vlaamse zaalvoetballiga. Zowel bij de heren als bij de dames spelen de ploegen tussen september en mei tweemaal tegen elkaar.

Bij de dames ging de titel naar ZV Swaf Ladies, voor Rapid Girls. Bij de heren werd de competitie beheerst door zvc ‘t Kloefke en Boca Seniors. Dit waren nieuwkomers in de competitie en zij gaven elkaar geen duimbreed toe.

Maandagavond stond de laatste wedstrijd van de competitie op het programma. Beide ploegen hadden in de rangschikking evenveel punten. Bij een gelijkspel zouden de Boca Seniors kampioen worden. ’t Kloefke moest dus winnen om kampioen te worden. Met hun sponsoring zorgden Cave Gaëlle en Dranken Stockman ervoor dat zowel het kampioenschap als de beslissende wedstrijd nog aantrekkelijker werden.

Het werd zoals steeds in deze competitie een sportieve wedstrijd: ’t Kloefke toonde zich de best afwerkende ploeg en won de wedstrijd met 5-8 en behaalde daarmee het kampioenschap.

Na de wedstrijd waren er felicitaties van de verliezers voor de kampioenen en er werd samen lang geklonken op het einde van de competitie.

Ploegen die aan de volgende competitie willen deelnemen kunnen zich melden bij sporthal De Berken.