Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Maldegem promoot de korte keten

Door de crisissen die we de afgelopen jaren hebben meegemaakt zijn er steeds meer landbouwers en vervaardigers van natuurproducten die rechtstreeks aan de verbruiker verkopen. Steeds meer mensen vinden hun weg naar de hoevewinkels en ook in onze gemeente zijn er een flink aantal mensen die hoeveproducten rechtstreeks aan de consument verkopen.

Het gemeentebestuur heeft een project uitgewerkt om de mensen die de stap gezet hebben naar het aanbieden van hoeveproducten in de korte keten te ondersteunen. Het heeft voor de realisatie van dit project een subsidie van 5000 euro gekregen van de provincie Oost-Vlaanderen.

Registreren
Om de land- en tuinbouwbedrijven die de stap naar de korte keten hebben ingeslagen te kunnen ondersteunen moeten die bedrijven eerst bij de gemeente bekend zijn. Daarom roept de gemeente de betrokken land- en tuinbouwers op om zich bij de gemeente te registreren. Voor iedereen die zich registreert zal een banner worden gemaakt die de bedrijven bij hun zaak kunnen plaatsen.
Tevens krijgen mensen die hun producten in de korte keten aanbieden een plaats op de gemeentelijke website. Om ook de horeca en de logiesverstrekkers de weg naar de korte keten te wijzen wil de gemeente die beide sectoren in contact brengen met de Maldegemse bedrijven die actief zijn in de korte keten.

Reacties gesloten