Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Maldegem brengt eigen UITpas uit

Vanaf september kunnen de inwoners van Maldegem hun UITpas Meetjesland om wisselen voor een Maldegems UITpas Regio.

Vanaf september geeft de gemeente Maldegem haar eigen UITpas uit. Met dat UITpas kunnen de inwoners van Maldegem punten verdienen door het deelnemen aan of bijwonen van sport en socio-culturele evenementen die door de gemeenten of door verenigingen die bij de adviesraden zijn aangesloten. Die punten geven recht op kortingen en geschenken.

Dat UITpas komt er als vervanger voor het UITpas dat door Cultuuroverleg Meetjesland (Comeet), waarvan Maldegem deel uitmaakte, werd uitgegeven. Onder het motto wat we zelf doen, doen we beter en goedkoper heeft het huidige Maldegemse schepencollege (Open VLD, N-VA en de Merlaan) beslist om een aantal samenwerkingsovereenkomsten met Meetjeslandse steden en gemeenten op te zeggen. Door uit Comeet te stappen kwam er meteen ook een stopzetting tussen Maldegem en het UITpas Meetjesland.

BETER
Vorige week kondigde schepen Glenn Longeville (Open VLD) aan dat Maldegem van 1 september start met zijn eigen UITpas Regio. “Om ons eigen UITpas uit te geven hebben wij onderhandeld met “Publiek” van de Vlaamse Gemeenschap. Door die onderhandelingen hebben wij voorwaarden kunnen bekomen die gunstiger zijn voor de personen die kunnen genieten van een kansarmentarief. Voor hen kan de korting op het deelnemen aan een activiteit oplopen tot 80%. Ons UITpas is dan ook beter en socialer dan de andere UITpassen” klonk het bij schepen Longeville.

INWISSELEN
Momenteel zijn er nog inwoners van onze gemene die over een UITpas beschikken dat door Comeet werd uitgegeven. Al die mensen zullen aangeschreven worden. Zij krijgen de gelegenheid om hun huidige UITpas in te wisselen tegen een Maldegems UITpas. De punten die ze tot op heden hebben verzameld worden op hun nieuwe UITpas overgenomen.

BEPERKING
Het Maldegems UITpas heeft ook een niet onbelangrijke beperking: het kan alleen punten verzamelen met activiteiten die in Maldegem of door Maldegemse verenigingen worden georganiseerd.

Volgens schepen Longeville was het aantal punten dat inwoners van Maldegem in het verleden verdienden met activiteiten die buiten Maldegem werden georganiseerd beperkt.

Het is volgends de schepen ook de bedoeling van het de gemeente om, eens dat het UITpas gestart is, te onderhandelen met andere gemeenten om tot het Maldegems UITpas toe te treden en samen een cluster te vormen.

Reacties gesloten