Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Werken in de Verbranden Bos en een deel van de Kallestraat

Vanaf maandag 17 augustus begint de Watergroep met de vervanging van de toevoerleiding in de Verbranden Bos en een gedeelte van de Kallestraat. Tijdens de duur van de werken zal er in de Verbranden Bos en dat deel van de Kallestraat geen gemotoriseerd verkeer mogelijk zijn. Er wordt een omleiding voorzien via Kruisken, Spanjaardshoek en Kallestraat.

In het kader van het Strategisch Plan Afvalwater Maldegem (SPAM) wordt volgend jaar een nieuw dubbel rioleringsstelsel en wegdek aangelegd in de Verbranden Bos en een gedeelte van de Kallestraat. In voorbereiding van die werken zullen de nutsvoorzieningen eerst de nodige aanpassingswerken aan hun leidingen uitvoeren.

Op maandag 17 augustus begint de Watergroep met de vernieuwing van de toevoerleiding in de Verbranden Bos en 2 delen van de Kallestraat. De werken worden in 3 fazen uitgevoerd. Eerst wordt er gewerkt in de Verbranden Bos Tot aan het kruispunt met de Kallestraat. In de 2de fase wordt het stukje Kallestraat, vanaf het kruispunt met de Verbranden Bos, tot aan de ovotonde aan de Ringbaan aangepakt. In de laatste fase wordt de toevoerleiding in de Kallestraat tot aan het huisnummer 48 vernieuwd.

Omleiding
Tijdens de duur van de werken zal er in de werfzone geen gemotoriseerd verkeer mogelijk zijn. Dat verkeer zal in beide richtingen worden omgeleid via Kruisken Spanjaardshoek en de Kallestraat.

Na de Watergroep zullen Fluvius, Telenet en Proximus hun leidingen aanpassen.

Weide
Normaal zaten in dat SPAM dossier ook de werken in de Weide. Omdat er een discussie ontstond tussen een deel van de inwoners van de Weide en de gemeente werd het dossier van de Weide uit het SPAM dossier gelicht.

Van schepen van Openbare Werken Jason Van Landschoot (Open VLD) vernamen wij dat er wordt gezocht naar een oplossing waarin de gemeente en de inwoners van de Weide zich kunnen vinden. Dat betekent dat de Weide nog enkele jaren zal moeten wachten op zijn nieuw rioleringsstelsel en zijn nieuw wegdek.

Reacties gesloten