Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Met de M-step door Maldegem

Inwoners van Maldegem die ouder zijn dan 18 jaar kunnen in de toekomst korte verplaatsingen in de gemeente (naar het station, de bushalte of voor bezoekjes) met de elektrische M-step afleggen. De gemeente is namelijk voor een jaar in een step-project van Bird gestart.

Wie gebruik wil maken van een M-step moet over een smartphone beschikken. Als toekomstig M-step gebruiker download je de Bird app op je smartphone en maak je een account aan.

Daarna open je de Bird app en ga je op zoek naar de dichtstbijzijnde M-step. Eens die gevonden vul je op je app de code in die boven de M-step staat. De step wordt ontgrendeld en je kan je rit beginnen.

Om veiligheidsredenen wordt gevraagd om tijden het rijden met de M-step een helm en een fluohesje te dragen. Als je je bestemming hebt bereikt sluit je de app af en laat je de step op een verantwoorde plaats achter.

Het ontgrendelen van de M-step kost 1 euro en per minuut betaal je 0,25 euro. Wie de M- step regelmatig gebruikt kan zich ook een dag- of weekpas aanschaffen.

Na het proefjaar en in functie van de reacties van de bevolking zal de gemeente beslissen of zij verder meegaat in het stepproject van Bird.

2 comments for “Met de M-step door Maldegem

 1. Ghilain
  29 december 2021 om 17:36

  ? ? ? En als de batterij leeg is ? ? ?

  • 29 december 2021 om 17:43

   Beste Ghilain,
   de steps worden onderhouden door de firma die ze ontleent. Alle steps zijn voorzien van een track and trace, de status van de step kan zodoende opgevolgd worden. Indien de batterij moet vervangen worden komt de firma langs om deze te verwisselen.