Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Sanapolis start met sneltestcentrum

Veel inwoners uit onze regio zijn reeds op bezoek geweest bij Sanapolis in Sijsele om er een of meerdere covidprikjes te laten zetten. Sanapolis is een van de vele vaccinatiecentra in Vlaanderen.

De overheid heeft het nu ook mogelijk gemaakt om sneltestcentra te openen in onze regio. Omdat er momenteel in onze regio nog geen enkel sneltestcentrum is heeft Sanapolis is samenwerking me het Labo van AZ Alma Eeklo beslist om vanaf 3 januari 2022 te starten met een snel testcentrum in Sijsele.

Sanapolis heeft gekozen voor de PCR test omdat die nog altijd de betrouwbaarste test is. Bij Sanapolis is men ervan overtuigd dat de vraag naar PCR testen de komende maanden nog sterk zal stijgen.

In de beginperiode kunnen mensen met of zonder afspraak voor een sneltest terecht in Sanapolis. Mensen die een sneltest willen ondergaan en thuis via internet beschikken kunnen hun PCR-code zelf vooraf aanvragen. Wie thuis niet over internet beschikt wordt bij zijn aankomst in Sanapolis geholpen bij zijn aanvraag om een PCR-code.

Voorlopig worden er in Sanapolis sneltesten afgenomen van maandag tot vrijdag tussen 9 en 20 uur. Mocht blijken dat het aantal aanvragen naar sneltesten sterk stijgt, dan zal nagegaan worden of er ook tijdens het weekend sneltests kunnen gedaan worden.

Reacties gesloten