Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Ook kleine tractoren zijn niet toegelaten op recyclagepark…

De mensen die vrijdagnamiddag op het recyclagepark waren keken raar op toen ze plots een man zelf een aanhangwagentje op het recyclagepark zagen duwen. Er was nochtans een logische verklaring voor.

Vrijdagnamiddag meldde een Adegemnaar zich met een kleine tractor met dito aanhangwagen met afval bij het recyclagepark in de Steenhouwerslaan. Hij kreeg evenwel geen toestemming om met zijn tractor op het recyclagepark te rijden. Toen de toezichters van het recyclagepark bij hun beslissing bleven zat er voor de man niets anders op dan zijn kleine tractor aan de kant ter zetten en zelf zijn aanhangwagentje met afval het recyclagepark op te duwen.

Reglement
Schepen van Milieu Rudi De Smet (N-VA) verdedigde het optreden van de opzichters op het recyclagepark: “In het reglement staat duidelijk vermeld dat tractoren niet toegelaten zijn op het recyclagepark. Er wordt geen uitzondering gemaakt voor kleine tractoren. Het personeel heeft gewoon het reglement toegepast”, klonk het bij schepen De Smet…

2 comments for “Ook kleine tractoren zijn niet toegelaten op recyclagepark…

 1. rombaut dirk
  27 juni 2021 om 13:45

  Spijtig, Rudy zou vroeger de eerste zijn geweest dat een uitzondering zou toe gestaan hebben, maar ja volgens Bredero… het kan verkeren…

 2. Bjorn M
  28 juni 2021 om 17:59

  Schandalig! Dit is niet eens een tractor waar het over gaat maar een hobbytrekker speciaal aangekocht om naar het containerpark te rijden. Het is zeer erg een man van in de 70 jaar aan zijn lot over te laten, zonder hulp van de opzichters of omstaanders moest hij de kar zelf trekken. Het is al ver gekomen. Dit was een zeer gevaarlijke situatie op het recyclagepark! Onbegrijpelijk dat niemand reageert. Wat als hij viel?
  Begrijpelijk dat zware tractoren niet op het park mogen, maar zo een klein trekkertje is echt wel een serieus verschil daarmee. Het is ronduit belachelijk dat dit niet meer zou mogen.