Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Open VLD zet Henk Deprest en Kiran Van Landschoot uit de partij

Zonder dat zij de kans gekregen hebben om de reden te verduidelijken van hun keuze om als onafhankelijke te zetelen in de gemeenteraad, heeft de nationale leiding van Open VLD Henk Deprest en Kiran Van Landschoot laten weten dat zij niet langer lid zijn van de partij.

De moeilijkheden binnen de eigen Open VLD-afdeling en binnen de coalitie van Open VLD, N-VA en De Merlaan die na de verkiezingen van 2018 werd gevormd, hebben ertoe geleid dat eerst Henk Deprest als voorzitter opstapte en als raadslid de fractie verliet en vervolgens ook Kiran Van Landschoot ervoor koos om als onafhankelijk raadslid te zetelen.

De beide raadsleden kregen onlangs bericht van de nationale leiding van Open VLD dat zij met onmiddellijke ingang uit de partij werden gezet. De beide raadsleden bevestigden ons de beslissing van de Open VLD leiding.

Beiden lieten ons ook weten dat zij, verwijzend naar de democratie die de partij in het vaandel draagt, de gelegenheid willen krijgen om duiding te geven bij de reden waarom zij ervoor hebben gekozen om als onafhankelijk raadslid te zetelen.

Het is nu afwachten of Open VLD nationaal op hun verzoek ingaat…

Reacties gesloten