Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Parkcross 2023 wordt hoogtepunt van de wielerweek

De gemeente had voor bondscoach Sven Vanthourenhout en de Europese kampioenen Michael Vanthourenhout en Emiel Verstrynge een attentie.

De parkcross van 2023 zal op 8 februari niet over de markt rijden. Rond de parkcross wordt een Maldegemse wielerweek van 12 dagen georganiseerd. De wielercel, die opzij was geschoven, wordt met de parkcross 2023 in ere hersteld.

Het waren het Autonoom Gemeentebedrijf en de wielercel die 15 jaar geleden hun schouders onder de eerste editie van de Maldegemse parkcross hadden gezet. De parkcross wordt sedert 2007 – met uitzondering van vorig jaar en het eerste coronajaar – altijd op de eerste woensdag na het wereldkampioenschap veldrijden georganiseerd. Het Maldegems sportief evenement werd na een paar jaar eerst in het Brico circuit en later in het Ethias circuit opgenomen. Daardoor verscheen de cross ook op TV.

Wijzigingen
Om de cyclocross op tv uit te zenden moesten er aan de omloop enkele wijzigingen aangebracht worden. Vorig jaar werd het parcours uitgebreid met een lus over de markt. Omdat er op die lus geen inkom werd gevraagd, waren er heel wat sportliefhebbers die in die lus bleven en geen inkomgeld betaalden. Vorig jaar werd ook de rol van de wielercel in de organisatie ingeperkt. De leden van de wielercel voelden zich opzijgeschoven.

Dit jaar zijn er opnieuw belangrijke wijzigingen in de parkcross. Doordat de cyclocrosskalender aangepast werd, is er in geen enkel circuit nog plaats voor de Maldegemse Parkcross. Daardoor zal de gemeente vanaf dit jaar alleen moeten instaan voor de organisatie. Zij zal nu ook zelf op zoek moeten gaan naar grote en kleine sponsors.

Tijdens de voorstelling van de parkcross 2023 werd meteen ook duidelijk dat de wielercel in ere werd hersteld en er opnieuw op haar volledige medewerking wordt gerekend.

Het parcours voor de cyclocross van volgend jaar ligt al vast. Daarin is geen plaats meer voor de lus over de markt. Om het parcours nog aantrekkelijker te maken wordt er een trappenzone aan toegevoegd. Een toegangsticket zal 12 euro kosten (gratis voor kinderen tot 12 jaar en mindervaliden). Er zal, net als de voorbije jaren, ook met VIP-formules en sponsorpaketten gewerkt worden. De ticketverkoop begint op 1 december.

Wielerweek
Er waren al enkele activiteiten rond de parkcross geweven, maar dit jaar wordt er een wielerweek van 12 dagen, met onder meer een tentoonstelling over wielrennen in Maldegem georganiseerd. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk mensen bij deze wielerweek te betrekken. Aan het programma van de wielerweek zal later meer aandacht worden besteed.

Europese kampioenen

De Europese kampioenen Michael en Emiel mochten samen de kampioenentaart aansnijden.

Of de Europese kampioenen Michael Vanthourenhout en Emiel Verstrynge op 8 februari aan de start zullen staan zal van de contractbesprekingen afhangen. Zij waren wel samen met bondscoach Sven Vanthourenhout aanwezig op de voorstelling van de parkcross.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × 3 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.