Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Sanapolis kan langer openblijven

Nu het beslist is dat de 65-plussers een derde coronaprik kunnen krijgen, komen sommige vaccinatiecentra in de problemen. Verschillende gemeenten hadden die centra maar voor een bepaalde duur ter beschikking gesteld en hebben er nu andere plannen mee. Wij hoeven ons echter geen zorgen te maken: Sanapolis in Sijsele kan langer openblijven.

De uitnodigingen voor de derde coronaprik voor de 65-plussers kunnen de deur uit. De regering heeft het licht daarvoor op groen gezet. Bij de vaccinatiecentra is men niet gelukkig met de manier waarop de regering over de derde coronaprik heeft gecommuniceerd.

Veel steden en gemeenten hadden tijdelijk lokalen ter beschikking gesteld om als vaccinatiecentrum dienst te doen maar zij hadden die locaties voor de toekomst al aan andere activiteiten toegezegd. Nu komt de regering af met de mededeling dat het grootste deel van de centra langer moet openblijven. Een aantal steden en gemeenten zijn dan ook op zoek naar andere locaties.

De inwoners van Maldegem, Damme, Eeklo en Sint-Laureins moeten zich geen zorgen maken: het management van Sanapolis in Sijsele, waar de inwoners van deze steden en gemeenten hun vorige prikken konden halen, heeft al aangekondigd dat Sanapolis ook klaar is om de derde prik te geven. Het laat andere gemeenten in de regio weten dat er nog voldoende ruimte is om er de vaccinatie van enkele andere gemeenten bij te nemen.

Reacties gesloten