Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Senne Blomme is de Junior Journalist 2022 van DF Adegem

Naast Senne Blomme, Jesse Michiels en Lara Van den Bossche vielen nog 23 leerlingen in de prijzen bij de Junior Journalist-wedstrijd van DF Adegem.

Dit schooljaar ging DF Adegem weer op zoek naar jong schrijftalent en ook dit jaar werd de Junior Journalist-wedstrijd gecoördineerd door Lieve Blondeel.

Er namen 177 leerlingen van het 5de en 6de leerjaar van de VBS De Papaver en GO! De Kruipuit aan deze wedstrijd deel. De leerlingen moesten een kortverhaal schrijven met als thema “De wereld na 2030”.

Nadat de leerkrachten een eerste selectie van de schrijfsels uit hun klas gemaakt hadden, belandden de geselecteerde verhalen anoniem op de tafel van de jury, die ook dit jaar bestond uit Brigitte Coppieters, Jan Cocquyt en Pieter Blomme. Zij lazen elk apart de geselecteerde werken en maakten hun eigen rangschikking op. Daarna werden de drie uitslagen naast elkaar gelegd om tot een einduitslag te komen.                                  

Junior journalist
Zondagvoormiddag waren alle leerlingen die in de prijzen vielen uitgenodigd naar de zaal van VBS De Papaver, waar de naam van de Junior Journalist 2022 van DF Adegem bekend gemaakt werd. Voor alle leerlingen waarvan de verhalen door de selectie waren geraakt, was er een boek als prijs. Alle prijzen werden geschonken door het Davidsfonds en door de Maldegemse bibliotheek.

Voordat de leerlingen hun prijs in ontvangst mochten nemen moesten ze eerst nog een frontpagina maken voor een Vrij Maldegem van 2030.

Voordat de uitslag werd bekend gemaakt kregen de leerlingen nog een opdracht voorgeschoteld: in 20 minuten moesten zij in werkgroepjes de frontpagina voor een Vrij Maldegem in 2030 klaarmaken.

Nadat die frontpagina’s klaar waren, was het aan de jury om even terug te blikken op de vele werkjes die ze hebben beoordeeld. Het is volgens de jury duidelijk dat, ondanks de moeilijke tijden die we hebben doorgemaakt, de leerlingen de toekomst door een positieve bril bekijken.

Alle drie de juryleden waren het meest gecharmeerd door “De Nazi’s zijn terug”, het verhaal van Senne Blomme (leerling van het 5de leerjaar). Dat verhaal gaat over een piloot van de luchtmacht. Senne deed inspiratie voor zijn verhaal op tijdens een reis door Normandië. Hij werd door de jury unaniem uitgeroepen tot de Junior Journalist 2022.

Naast de titel van Junior Journalist kreeg Senne ook nog een boekenpakket als prijs en zijn verhaal werd ondertussen ook al doorgestuurd naar de nationale wedstrijd van Junior Journalist van het Davidsfonds.

Jesse Michiels (“Een scheurtje in de ozonlaag”) en Lara Van den Bossche (“Te vroege kokertjes”) kregen een speciale vermelding en een extra prijs voor hun verhaal.

Reacties gesloten