Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Smerige toiletten in het Sint-Annapark

Wie in een van de toiletten in het Sint-Annapark binnengaat, moet niet schrikken als hij het toilet in een dergelijke toestand aantreft.

Omdat ze het niet meer konden aanzien hebben mensen foto’s van de vervuilde toiletten in het Sint-Annapark op de sociale media gezet.

Het probleem is niet nieuw. Ook het vorige schepencollege zocht al naar oplossingen om de openbare toiletten in het Sint-Annapark proper te houden.  Er bestond zelfs een voorstel om de bestaande toiletten af te breken en een vleugel van het Sint-Annakasteel om te bouwen tot openbaar toilet. Op dat toilet zou dan meer controle kunnen uitgevoerd worden. Dat voorstel is ondertussen opgedoekt.

De toiletten in het park waren niet het enige doelwit van vandalen: wij herinneren ons nog maandagvoormiddagen waarop een schepen de brandweer opriep om de toiletten aan de Heilige-Barbarakerk proper te spuiten.

Het huidige schepencollege weet dat het slechts enkele onverlaten zijn die voor deze vieze situatie zorgen. Het wil de toiletten veiliger en properder maken door een systeem uit te werken waardoor de mensen die gebruik willen maken van de toiletten zich eerst moeten registreren met hun identiteitskaart. Er wordt ook nog aan andere oplossingen gedacht. Alle maatregelen moeten echter grondig bekeken worden om niet in conflict te komen met de wet op de bescherming van de privacy.

1 comment for “Smerige toiletten in het Sint-Annapark

  1. Marc
    30 augustus 2020 om 19:30

    Het huidige schepencollege weet dat het slechts enkele onverlaten zijn die voor deze vieze situatie zorgen.
    Dat wil dus zeggen dat het niet zo moeilijk moet zijn om die onverlaten te snappen bij hun vandalisme en hen een zeer goed aangepaste straf te geven.