Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Sport-strandzone aan het Sint-Annapark

Van 1 juli tot Maldegem kermis wordt een deel van de terreinen achter het Sint-Annapark als sport-strandzone uitgewerkt. Jong en oud zal er zich in sport@park sportief kunnen uitleven en genieten van het mooie weer.

Er komt geen pop-up mini openluchtzwembad achter het bestaande zwembad. Het gemeentebestuur pakt voor de komende zomermaanden wel uit met een sport-strandzone op het terrein achter het St Annapark.

Strandspelen
Naast het voetbalterrein wordt een strandzone aangelegd. Daar is ruimte om verschillende strandspelen te beoefenen. Ook voor mensen die gewoon in hun strandzetel van het mooie weer en van de omgeving willen genieten is er ruimte. Voor wie het meer voor stunten op twee wielen heeft is er in de sport-strandzone een pumptrack-parcours.

Een pumptrack is een fietsparcours met hobbels, bulten en snelle bochten. Je rijdt door de pumptrack zonder te trappen, maar door pompende bewegingen te maken met je armen en benen. Vooral voor BMX’ers, mountainbikers en andere waaghalzen op wielen is het leuk.

Obstakelparcours
Voor wie het minder spectaculair maar toch avontuurlijk wil houden is er aan de jeugdlokalen een obstakelparcours. Om dat parcours af te leggen moet je ringen, touwen, monkeybars en nog meer obstakels overwinnen.

Tijdens de zomermaanden zal de gemeente op het sport-strand park nog meer initiatieven nemen, waaronder het organiseren van wedstrijden.