Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

VBS De Papaver heeft haar eigen moestuin

Samen met de Landelijke Gilde en de Ouderraad opende de VBS De Papaver haar eigen moestuin

Sinds vorige week kweken de kleuters van de 3de kleuterklas en de leerlingen van het eerste leerjaar van de VBS De Papaver in Adegem hun eigen groenten en bloemen in de moestuin van de school. Het idee van de eigen moestuin kwam van de leerkrachten van de beide klassen.

Met hun voorstel vonden zij gehoor bij de directie en de Ouderraad, maar ook de Landelijke Gilde Adegem, waarmee de school goede contacten heeft, zette mee de schouders onder het project.

“De moestuin ligt op het terrein waar later de nieuwe gebouwen van de school komen. Het zijn de leden van de Landelijke Gilde die een deeltje van dit terrein tot moestuin hebben omgebouwd. Samen met de ouderraad van de school staan zij de leerlingen met raad en daad bij in hun nieuw project.”

De kleuters vinden het leuk om in de moestuin te werken. Ze hebben geen schrik om hun handjes vuil te maken.

“Door de kleuters en leerlingen in de moestuin te laten werken brengen wij hen dichter bij de natuur en zo krijgen zij ook een beter inzicht in onze voedselketen. Door de kleuters en de leerlingen van het eerste leerjaar samen in de moestuin te laten werken maken wij bovendien ook nog de overstap van de kleuters naar het lager onderwijs kleiner”, legde directeur Annelies Lammertijn bij de opening van de moestuin uit.

Samenwerking
De moestuin onderhouden is tijdens het schooljaar geen enkel probleem, maar ook tijdens de vakanties hebben de bloemen en planten hun verzorging nodig. Een oproep bij de ouders en de grootouders heeft ervoor gezorgd dat er al een groep mensen gevonden is die tijdens de vakanties voor het onderhoud van de moestuin willen instaan.

Ook de mensen van de vzw De Vierklaver zijn ondertussen al mee in het moestuinproject gestapt en ook zij zullen waar het nodig is de handen uit de mouwen steken.

Reacties gesloten