Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Alle dagen EK voetbal in café ’t Kruisken

In café ’t Kruisken zijn ze klaar om te supporteren voor de Rode Duivels op het Europees kampioenschap.

Voor de voetballiefhebbers begint er een belangrijke periode: de komende weken wordt het Europees Kampioenschap georganiseerd. De wedstrijden worden in verschillende landen gespeeld.

Van een voetbalgekte zoals bij het vorige WK is er bij ons nog geen sprake. De coronacrisis zit daar voor een belangrijk deel tussen. De voorwaarden waaraan moet voldaan worden om de mensen in grote groepen naar de wedstrijden te laten kijken zijn pas sedert deze week bekend. De horecazaken of andere organisaties die plannen hadden om EK wedstrijden op grote schermen te brengen wisten tot nu toe niet welke voorbereidingen ze moesten treffen.

Blikvanger
Bij het vorige wereldkampioenschap voetbal was café ’t Kruisken bij Mieke en Koen in Adegem een van de blikvangers als supporterslokaal van de Rode Duivels. Overal in en rond het café waren de Belgische kleuren te zien. Er kwamen zelfs mensen van boven Antwerpen naar het prachtig versierde supporterslokaal in Adegem.

“Op het einde van het WK hadden wij beloofd dat wij onze versiering bij het EK nog zouden uitbreiden. Wij hadden al plannen hoe we het zouden aanpakken toen het coronavirus roet in het eten kwam gooien. Bijna alles viel stil en niets was nog zeker voor de toekomst. Wij hebben dan ook onze voorbereidingen gestaakt. Het is pas sinds enkele weken dat wij opnieuw hoop kregen en dat wij toch opnieuw stillekes met de voorbereiding van mogelijke versieringen begonnen”, vertelde Mieke.

Beperkingen
Naarmate het EK voetbal naderde kwamen er steeds meer vragen over het al dan niet kunnen uitzenden van de wedstrijden op grote schermen. Zolang er geen sprake was dat de horeca haar deuren opnieuw zou mogen openen was de kans ook klein dat er EK wedstrijden op grote schermen zouden komen.

“Toen wij de toestemming kregen om niet ons café maar wel ons terras te mogen openen groeide bij ons ook de hoop dat wij onze klanten EK wedstrijden op het scherm zouden kunnen aanbieden. Dan zijn wij ook begonnen met de beperkte versiering van de omgeving van het café. Ook in het café zelf is de nationale driekleur nadrukkelijk aanwezig. Het was echter wachten tot afgelopen vrijdag om te weten onder welke beperkingen wij EK wedstrijden zowel in het café als op ons terras mogen uitzenden.

Aanbod
Een belangrijke beperking voor het scherm op ons terras is de voorwaarde dat de mensen van op de openbare weg de wedstrijd op ons scherm niet mogen kunnen volgen. Daardoor zullen wij de plaatsen op het terras moeten herschikken en zal het aantal mensen dat bij ons van de wedstrijden kan genieten dalen.

Wij hebben de indeling uitgetest. Er zullen 3 tv schermen worden opgesteld. Er zullen op die manier een 90-tal mensen gelijktijdig bij ons een wedstrijd kunnen volgen.

Doordat wij pas zo laat duidelijkheid gekregen hebben over de voorwaarden was het ons onmogelijk om, net als tijdens het WK voetbal, enkele speciale acties op touw te zetten.

Dat er belangstellingstellig is om bij ons EK wedstrijden te van de Rode Duivels te volgen is nu al duidelijk. Er werden al een aantal terrastafels gereserveerd, vulde Koen Mieke aan.

Reacties gesloten