Adegems Nieuws
Gazette van Adegem - Gazedde van Oigem Pol Veirman

Komt ook de wielerwedstrijd met Maldegemkermis in het gedrang?

Steeds meer ministers dringen er bij de burgemeesters en de gemeentebesturen op aan om niet te snel evenementen in hun gemeente te verbieden. Er zijn echter al veel organisaties die op eigen initiatief afzien van geplande activiteiten, omdat de coronavoorwaarden die hen door de regering en de Nationale Veiligheidsraad worden opgelegd zo ingrijpend zijn dat het organiseren van activiteiten onmogelijk of financieel onhaalbaar wordt.

Vorige maand liet de Survivalclub Meetjesland al weten dat zij dit jaar afzien van de organisatie van het Belgisch Kampioenschap Survivalrun. De Moerwege in Adegem is al jaren de start en aankomstplaats van dat BK.

Van voorzitter Carlos Bonamie vernamen wij dat hij meer dan dubbel zoveel medewerkers nodig zou hebben als vroeger om te kunnen voldoen aan alle coronavoorwaarden. Het afzien van de organisatie was voor de voorzitter en zijn club de enige oplosing.

Van Raf Van de Velde, voorzitter van de Maldegemse wielercel, vernamen wij dat ook zijn bestuur geschrokken is van de coronavoorwaarden waaraan er moet voldaan worden om een wielerwedstrijd te mogen inrichten.

Zonder het met zoveel woorden te zeggen liet hij verstaan dat de kans dat de wielerwedstrijd met Maldegemkermis niet doorgaat steeds groter wordt.

Reacties gesloten